Umjetnička skica historijskog grada Mostara

sketch-mostar-bosnia-herzegovina
Koristeći samo olovku, ona je nacrtala skicu iz fotografije Mostara. Korak po korak, njen rad je sklopljen u video u kojem možete vidjeti kako se njezina ruka kreće dok ona crta svaku liniju na slici iz Mostara. Slika predstavlja jednu od slikovitih kamenih i uskih ulica na podrčju čaršije u Staroom gradu.

Kreativnost se može izraziti na brojne načine, a svima im je zajedničko da svaki od njih se razvija ljudska osjetila te istražuje pojmove ljepote i umjetnosti.

Mnogi umjetnici znaju važnost pokretanja vizualnog dnevnika kao način njegovanja vlastite kreativnosti.

Jedna od tih umjetnika je Rose koja vodi svoj virtualni dnevnik na njezinu Instagram računu (@ r.g_art). Ova talentirana žena stvara svoju virtualni blok za crtanje na Instagramu i dijeli ga sa svijetom.

Za vrijeme njenog nedavnog putovanja, povijesne ulice Starog grada u Mostaru su joj poslužile kao inspiracija za stvaranje crteža Mostara.

Koristeći samo olovku, ona je nacrtala skicu iz fotografije Mostara. Korak po korak, njen rad je sklopljen u video u kojem možete vidjeti kako se njezina ruka kreće dok ona crta svaku liniju na slici iz Mostara. Slika predstavlja jednu od slikovitih kamenih i uskih  ulica na području čaršije u Starom gradu.

Oživljavajući duh prošlog Osmanskog doba i kulture, ovo područje je puno trgovina u kojim možete naći rukotvorine, umjetnine, suvenire i šarene turske tepihe.

Mnogi obrti su bili razvijeni tijekom 16. stoljeća u Mostaru. Tada je čaršija (carshiya) imala više od 30 različitih vrsta obrta.

Danas smo sretni kada vidimo da čak i nakon što je prošlo mnogo godina, uske ulice čaršije u Mostaru i dalje inspiriraju ljude iz cijelog svijeta kako bi stvorili još više umjetnosti.

Inktober day 3. (Just realised a market scene is quite good for ‘collect’ maybe I'll give the prompt thing a ago!) ✏❤✒ I decided to try and make a drawing time lapse. If you've been following me then you know movie making is not my top skill! I made a ‘tripod’ out of an old ice cream tub, cheese grater and elastic band. For real. This is my next postcard from my recent travels – drawn from a lovely photo by @creativekidney in Mostar. If you want to buy a scarf ir a backpack this is the place to go! It also has a really nice bridge. As you can see I penciled out most of this one, I'm still getting used to the scale and details. I'm planning to try and colour this one, a task that is taking much longer than I expected. So today you get the first stage and hopefully later this week I'll be able to show you the fully coloured finished version (if I don't ruin it!) PS. This is the song I was listening to while drawing. #inktober #inktober2016 #pendrawing #inkdrawing #penandink #penfreaks #linedrawing #fineliner #micron #micronart #pigmamicron #micronpens #blackandwhite #illustration #traveldrawing #travelsketch #sketch #postcard #souvenir #mostar #bosniaandherzegovina #timelapse #usk #market #street #artist #draweveryday #sketcheveryday #toadtrip16

A video posted by Rose ? (@r.g_art) on

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.